Bemiddeling bij conflicten / Mediation

Evelien van Straaten Nieuws

Als een conflict zo hoog is opgelopen dat de situatie onwerkbaar is geworden, dan kan bemiddeling helpen. Radmer Arbeidsadvies is gespecialiseerd in het bemiddelen bij conflicten / Mediation, ook in situaties waarbij (langdurige) ziekte aan de orde is.

Waar mensen samen zijn, kunnen mensen met elkaar in conflict raken. Conflicten ontstaan door bijvoorbeeld tegengestelde belangen, behoeften en normen. Dit kan in elke organisatie gebeuren. Conflicten hinderen, woekeren, escaleren of verlammen tot er alleen nog winnaars of verliezers overblijven. Kortom, conflicten tasten de werksfeer aan. Om escalaties te voorkomen is het belangrijk dat u de signalen die een sluimerend conflict aangeven, tijdig herkent en daarop actie onderneemt.

Conflicten in relatie met ziekte
Een conflict op de werkvloer kan soms samengaan met ziekte van de werknemer. Zo kan een conflict ervoor zorgen dat uw werknemer zich ziek meldt. Maar het kan ook andersom zo zijn: een situatie waarbij een werknemer langdurig ziek is leidt regelmatig tot een conflict. Als een conflict zo hoog is opgelopen dat de situatie onwerkbaar is geworden, dan kan bemiddeling helpen. Radmer Arbeidsadvies is gespecialiseerd in het bemiddelen bij conflicten waarbij ziekte aan de orde is. 

Klik hier voor meer informatie over bemiddeling bij conflicten / Mediation

Mediator
Eveline Blondelle is werkzaam als opgeleid en geregistreerde Mediator:

“Als Mediator help ik partijen uit een arbeidsconflict te komen. Hierin begeleid ik het proces en komen zij zelf met een oplossing. Wat ik hierin heel interessant vind en soms ook verrassend is wat er eigenlijk aan belangen spelen, dus wat zit er onder de emoties. Dit zegt veel over drijfveren van mensen.”

Klik hier voor meer informatie over Eveline

Meer weten?
Heeft u vragen over onze bemiddeling bij conflicten? We helpen u graag.
U kunt ons bellen op telefoonnummer 0314-381382 of mailen naar info@radmer-arbeidsadvies.nl.