Denken in mogelijkheden en doen waar je goed in bent

Yanouque Brouwer Nieuws 1 Comment

dsc_0394
Denken in mogelijkheden en doen waar je goed in bent. Dat is de benadering van Radmer Arbeidsadvies met haar kandidaten. In individuele trajecten zoekt Radmer samen met de kandidaat naar oplossingen, om het talent dat in ieder schuilt in te kunnen zetten.

Een prachtig voorbeeld daarvan is het re-integratietraject van Marloes Weijl. Marloes is grafisch ontwerper. Ze heeft inmiddels haar eigen bedrijf: Macloes, www.macloes.nu. Vervang de © door een r en je vindt de persoon achter ma©loes visuele creatie:
Marloes Weijl, ontwerper, creator, communicator en nog veel meer dan dat.
… aangenaam kennis te maken … zo begint de website van het kersverse bedrijf van Marloes Weijl.

Boost aan zelfvertrouwen
Door haar fysieke beperkingen lukte het Marloes kort geleden maar niet om zelfstandig aan het werk komen. Ze kreeg een re-integratietraject aangeboden van het UWV. Marloes greep dit met beide handen aan, want ze wilde heel graag iets bijdragen aan de maatschappij. Aan de motivatie lag het niet dat het niet lukte. Marloes was echter erg onzeker geworden door haar klachten. Voor de begeleiding van haar re-integratie koos Marloes uit twee bureaus voor Radmer Arbeidsadvies omdat er meteen een klik was met arbeidsdeskundige en re-integratiecoach Hillegien Rijken. “Ik had meteen het gevoel dat ze mij begreep”, vertelt Marloes. Het traject startte met opdrachten om te formuleren wat sterke punten waren van Marloes. “Door het te benoemen, gaf dat een enorme boost aan mijn zelfvertrouwen. Hillegien leerde me ook om beter met mijn klachten om te gaan.” In een werkervaringsplek bij het Kunstlokaal in Deventer, een atelier aan huis waar lessen worden gegeven in tekenen, schilderen en grafiek, merkte Marloes dat ze weer plezier kreeg in haar vak. “Ik was heel blij met deze plek die Hillegien voor mij vond. Mijn werkplezier was lange tijd weg geweest. Ik startte daar als bang musje, maar mijn geestdrift kwam snel weer terug. Ik ontwikkelde samen met de eigenaar workshops. Ik leverde een huisstijl en ontwierp posters, advertenties en flyers. Uiteindelijk ontgroeide ik de werkplek en werd het tijd om voor mezelf te starten. Heel spannend.“

Helder en transparant
Vanaf 1 juli huurt Marloes een ruimte in de Geertruidentuin in Deventer. Marloes vertelt: “Dit is een oud ziekenhuis wat nu als ondernemerspand wordt gebruikt. Het is heel inspirerend om tussen andere ondernemers aan het werk te zijn. Langzaam begint mijn bedrijf te lopen.” Klanten komen vooral via via bij Marloes. Op mijn vraag waarvoor klanten echt bij haar moeten zijn, antwoordt Marloes: “Ik ben van de diepgang en de inhoud.” Marloes zoekt met de klant uit wat diegene nodig heeft om tot een goede communicatiestrategie te komen. Niet alleen in vormgeving maar ook in inhoud. Zo kan Marloes ook helpen bij de tekst van bijvoorbeeld een folder. “De combinatie van beeld, sfeer en tekstinhoud moet kloppen om een goed verhaal neer te zetten. Als een klant een tekst levert die mijns inziens krachtiger of communicatiever kan, dan zal ik daarin adviseren. Het is aan de klant om er iets mee te doen, maar in de regel wordt deze extra dienstverlening in dank afgenomen.“
Marloes gaat altijd terug naar de bron: Wat wil de opdrachtgever overbrengen? Welke doelgroep moet er bereikt worden en wat is de vraag achter de vraag? Pas als die vragen beantwoord zijn kan Marloes aan het werk.
dsc_0305
De stijl van Marloes kenmerkt zich als helder en transparant. Sfeer is belangrijk, maar ook een speelse knipoog schuwt ze niet. “Het is een middel om mensen te triggeren, daarvoor moet je soms afwijken van de standaard.”
Marloes hanteert een intuïtieve werkwijze die ze inzet om haar klanten goed aan te voelen en te begrijpen wat de basis is van waaruit een boodschap verteld moet worden. Door haar 21 jaar werkervaring heeft Marloes veel expertise opgedaan om haar klanten daarin een meerwaarde te kunnen bieden.
Op de website www.macloes.nu is haar werk te bewonderen. Macloes is echt een aanrader voor het ontwerpen van o.a. een website, boeken, folders/brochures of een huisstijl.
En ook nu Marloes weer volop aan het werk is, kan ze nog terecht bij Hillegien Rijken van Radmer Arbeidsadvies met als doel om op een prettige manier en duurzaam haar talent te kunnen inzetten.

Comments 1

  1. Pingback: Denken in mogelijkheden en doen waar je goed in bent – Studio Macloes

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.