Kosten zieke werknemer

Yanouque Brouwer Nieuws Leave a Comment

De kosten van ziekteverzuim kunnen enorm hoog voor u zijn. Hoeveel u precies moet betalen voor een zieke werknemer is van veel verschillende factoren afhankelijk. We zullen u hier meer duidelijkheid over geven.

Wist u dat:

  • U als werkgever 2 tot 12 jaar verantwoordelijk bent voor de financiën van uw zieke werknemer?
  • Dit ook het geval is als uw werknemer een tijdelijk contract had en ziek uit dienst is gegaan?
  • Organisaties met meer dan 100 werknemers soms twee keer zo veel betalen voor een uitkering, dan de uitkering die uw werknemer krijgt?
  • Dit niet het geval is voor kleinere organisaties, maar dat de kosten ook flink kunnen oplopen?

Poortwachter periode
Als een werknemer ziek wordt, begint de poortwachter periode. De Wet Verbetering Poortwachter verplicht werkgevers om de eerste 2 jaar na de ziekmelding het loon van de werknemer door te betalen. Ook moet u als werkgever nog verschillende andere dingen regelen. Wanneer u dit niet goed doet, krijgt u een loonsanctie van UWV. Dit betekent dat u niet 2, maar 3 jaar loon moet doorbetalen.

Kosten: 70% tot 100% van het loon.

Uitkering periode zonder kosten
Na de poortwachter periode beoordeelt UWV hoeveel uw werknemer nog zou kunnen verdienen. Als UWV oordeelt dat uw werknemer volledig arbeidsongeschikt is en in de toekomst niet meer kan werken, krijgt uw werknemer een IVA. Dit kost u als werkgever niks extra. Als UWV bepaalt dat uw werknemer nog minstens 65% van het inkomen kan verdienen, heeft hij of zij geen recht op een WIA-uitkering. Ook dan kost het u niks extra.

Uitkering periode met kosten
Wanneer UWV oordeelt dat uw werknemer minder dan 65%, maar meer dan 20% van het oude loon kan verdienen, krijgt uw werknemer een WGA-uitkering. Dit geldt ook als UWV bepaalt dat uw werknemer minder dan 20% van het oude loon kan verdienen, maar dit in de toekomst zou kunnen verbeteren. Deze uitkering moet u en/of uw verzekering betalen. De hoogte van de WIA-uitkering verschilt van 17% tot 70% van het laatstverdiende loon, net zolang uw werknemer een WIA-uitkering ontvangt.

Door de correctiefactor betalen grote organisaties (meer dan 100 werknemers) ongeveer twee keer zoveel als de hoogte van de uitkering die uw werknemer ontvangt. Middelgrote bedrijven betalen ongeveer anderhalf keer zoveel.

Kosten: verschilt sterk per werknemer en per organisatie. Kan variëren van 17% tot 140% van het laatstverdiende loon. 

Arbeidsongeschiktheidsfonds
Na 10 jaar een WGA-uitkering wordt uw werknemer betaald uit een arbeidsongeschiktheidsfonds. Dit kost u niks extra, omdat het wordt betaald uit algemene middelen.

Totale kosten
Zoals u hierboven al kunt lezen, zijn de totale kosten van veel factoren afhankelijk. U betaalt sowieso twee jaar lang het loon door van uw werknemer. Daarna volgen er mogelijk 10 jaar waarin u verantwoordelijk blijft voor de uitkering van uw werknemer. Met een salaris van bijvoorbeeld €33.000 per jaar kunnen uw kosten al oplopen tot meer dan €200.000. Hoe hoger het loon van uw werknemer, hoe hoger uw kosten zullen zijn.

Kosten ziekteverzuim voorkomen
Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om de kosten van uw zieke of arbeidsongeschikte werknemer zo klein mogelijk te houden:

  • Zorg ervoor dat uw werknemer weer kan gaan werken (bij uw of een andere organisatie). Met werk vervalt zijn of haar uitkering of de kosten van de Wet Verbetering Poortwachter voor u.
  • Blijf uw werknemer volgen, ook al krijgt hij of zij een WIA-uitkering. Wellicht moet de WGA-uitkering worden omgezet in een IVA-uitkering, of kan uw werknemer weer (meer) aan het werk. Hierdoor bespaart u kosten.
  • Controleer of de WIA-beoordeling goed is gedaan door UWV. En controleer of deze WIA-uitkering na een bepaalde periode nog steeds passend is voor uw werknemer.
  • Controleer of u recht heeft op een no-risk polis. Hiermee kunt u kosten terugkrijgen van UWV.

U ziet het, er komt een hoop bij kijken als een werknemer van u langdurig ziek wordt. Het zou het mooiste zijn als uw werknemer weer passend werk vindt. Dit bespaart zowel u als uw werknemer een hoop geld en gedoe. Radmer Arbeidsadvies kan u en uw werknemer hierbij begeleiden. Bekijk wat we voor u kunnen doen of neem contact met ons op. We helpen u graag.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.