Van kapotte meniscus naar waargemaakte droom: El Oasis

Yanouque Brouwer Nieuws Leave a Comment

Hesam Bouzelmad was installatiemonteur bij een beveiligingsbedrijf toen hij last kreeg van zijn knie. Het bleek een kapotte meniscus. Zelfs na vier operaties bleef hij pijn houden tijdens het werk. “Ik werkte wel, maar aan het eind van de dag was mijn knie altijd erg dik omdat er vocht in zat.” Ondanks dat hij pas 32 jaar is, kwam hij in de ziektewet. Het was tijd voor verandering. UWV gaf hem die kans door een re-integratietraject aan te bieden. Zo kwam hij eind 2015 bij Radmer Arbeidsadvies. Het begon met een kennismakingsgesprek met Hillegien Rijken op onze spreekuurlocatie in Zutphen.

Het re-integratietraject

Al zijn hele leven lang is Hesam een echte doener. Hij had deze eigenschap alleen nog nooit gekoppeld aan zijn loopbaan. “Ik heb meerdere beroepskeuzeonderzoeken gedaan en gesprekken gehad met Hillegien. Steeds kwam mijn ondernemingsdrang naar voren. Het werd tijd dat ik hier ook echt iets mee ging doen.” Zo waren alle ingrediënten al aanwezig om een onderneming te starten. Het re-integratietraject bij Hillegien heeft hem het duwtje in de goede richting gegeven.

Opbouwen

Hesam begon heel klein met het inkopen van Marokkaans aardewerk. Dit bleek aan te slaan en hij besloot een webshop te openen. Ook daar werd de omzet steeds groter. Toch was dit nog niet het einddoel. Zijn droom was om een eigen winkel en horecagelegenheid te runnen.

Hier begon hij plannen voor te maken. Toen deze steeds concreter begonnen te worden, heeft Hillegien het re-integratietraject overgedragen aan Paul Bloem, re-integratiedeskundige en directeur van Radmer Arbeidsadvies. Hierdoor kon Hesam gebruik maken van Pauls ondernemerservaring. Hesams plannen werden goedgekeurd door de bank en per toeval zag zijn moeder een winkelpand leeg staan in het centrum van Zutphen. Hesam nam meteen contact op met de eigenaar en hij kon het al snel betrekken.

Dromen in El Oasis

Zo is de droom van Hesam werkelijkheid geworden. Vorige week was de opening van zijn winkel El Oasis. “Installatiemonteur was een prima beroep, maar nu doe ik wat ik echt leuk vind. Ik wil dingen ondernemen en de vrijheid hebben. Ik sta positief in het leven, dus we zien wel wat er gebeurt.”

In zijn eigen winkel zit hij tussen het Marokkaanse aardewerk aan een kopje thee als hij verder droomt: “ik zou graag nog een tafeltje erbij willen hebben, zodat ik meer gasten kan ontvangen. Daarna wil ik een horecavergunning zodat ik broodjes en gerechten kan bereiden. Zo bouw ik El Oasis steeds verder op.” Hesams droom is werkelijkheid geworden, maar zijn ondernemingsdrang is duidelijk nog niet gestild. We wensen hem alle succes toe.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.