Nieuwe energie opdoen

Wanneer je een druk (werk)leven hebt is het goed om regelmatig even bij te tanken.
Ontspannen, nieuwe energie opdoen, je werk even los laten. Een paar vrije dagen kan wonderen doen voor je welzijn.

Positieve effecten
Uit onderzoek blijkt dat op vakantie gaan positieve effecten heeft voor zowel werknemers als werkgevers. Werknemers voelen zich beter na een vakantie. Aangetoond is dat mensen die minstens twee keer per jaar op vakantie gaan minder vaak een depressie hebben dan mensen die nauwelijks op vakantie gaan. Ook zorgt een vakantie ervoor dat wanneer je weer terugkeert op je werk, je beter bestand bent tegen stresssituaties. Voor werkgevers zorgt voor een positief effect op het ziekteverzuim.

Belangrijk voor je welzijn
Vakantie is een krachtig middel is om te herstellen van dagelijkse werkstress. Zowel tijdens korte vakanties als lange vakanties verbetert de gezondheid en het welbevinden van werkenden aanzienlijk. Op vakantie gaan is dus belangrijk voor je welzijn. Onderzoek toont aan dat het niet zozeer gaat om de soort vakantieactiviteit, maar dat het vooral belangrijk is dat je plezier beleeft aan je vakantie, je ontspant, mentaal afstand neemt van je werk en zelf kunt bepalen hoe je de tijd invult (bron: ‘Holiday travel, staycations, and subjective well-being’).

Ook wij gaan er eventjes tussenuit. Zodat we er dit voorjaar weer vol energie tegenaan kunnen. Uiteraard doen we dit niet met z’n allen tegelijk dus je kunt, ook tijdens de voorjaarsvakantie, gewoon bij ons terecht.