UWV-diensten

Om zo goed mogelijk te bepalen waar de knelpunten in de participatie zitten en welk traject u het beste kunt inzetten voor klanten uit de UWV-populatie, gebruikt Radmer Arbeidsadvies de onderstaande participatieladder.
Participeren is voor iedereen anders. Voor de één is het al een grote stap om mee te doen aan een sociale activiteit. Een ander is misschien reeds klaar voor vrijwilligerswerk of een betaalde baan. Door middel van een participatieladder kan visueel gemaakt worden waar uw klant qua niveau en persoonlijke ontwikkeling staat en welk traject het beste hierbij past.
De participatieladder bestaat uit zes verschillende treden: van geïsoleerd levend tot betaald werk (zonder ondersteuning).Met behulp van een passend traject kan Radmer Arbeidsadvies uw klant helpen om een volgende trede van de participatieladder te bereiken.

Trede 1 t/m 3: Modulaire re-integratiediensten
Trede 4          : Werkfit maken
Trede 5 en 6 : Naar werk

Voor mensen met een Ziektewet-uitkering of WIA-uitkering van UWV biedt Radmer Arbeidsadvies 3 trajecten;
‘Modulaire re-integratiediensten’, ‘Werkfit maken’en ‘Naar werk’. 

Modulaire re-integratiediensten

Wanneer iemand nog niet direct klaar is om met een ‘Werkfit’ traject te starten, is er nog een stap vooraf mogelijk ter voorbereiding. Om die reden is Radmer Arbeidsadvies met een aantal modulaire re-integratiediensten gestart.

Deze trajecten zijn afzonderlijk maar ook aansluitend op elkaar inzetbaar (indien nodig). Klik hier voor meer informatie over ‘modulaire re-integratiediensten’

Werkfit maken

Wanneer iemand met een ZW- of AG-uitkering belemmeringen ondervindt waardoor hij of zij niet meer (volledig) kan werken, kan de re-integratiedienst ‘werkfit maken’ uitkomst bieden. Onze re-integratiedeskundige zorgt ervoor dat de kandidaat zowel fysiek als mentaal fit is. Ook leert hij of zij datgene dat nodig is om op zoek te gaan naar werk of aan een scholingstraject te beginnen.
Klik hier voor meer informatie over ‘Werkfit maken’.

Naar werk

Wanneer iemand met een ZW- of AG-uitkering zowel fysiek als mentaal weer in zo’n conditie is dat hij of zij weer aan het werk kan, bieden we het re-integratietraject ‘Naar werk’. Tijdens dit traject wordt de kandidaat gecoacht, zodat hij of zij de vaardigheden, kansen en mogelijkheden heeft om weer aan het werk te gaan in dienstverband of als zelfstandig ondernemer.
Klik hier voor meer informatie over ‘Naar werk’.

Jobcoaching

Iemand met een structurele functionele beperking (SFB), bijvoorbeeld met een Wajong-uitkering, kan vaak wat extra hulp gebruiken. Radmer Arbeidsadvies kan hem of haar begeleiden om het maximale uit zichzelf kan halen. UWV vergoedt, onder bepaalde voorwaarden, jobcoaching. Klik hier voor meer informatie over jobcoaching.